Příprava avokáda

Avokádo je neuvěřitelně zdravé ovoce, ať už ho použijete k přípravě guacamole nebo ho pokrájíte na salát. Přestože má avokádo pevnou vnější slupku, jeho příprava je velmi jednoduchá.

Avokádo při přípravě jídla obyčejně nepoužíváme vcelku, ale většinou ho vypeckujeme.

1

Avokádo při přípravě jídla obyčejně nepoužíváme vcelku, ale většinou ho vypeckujeme.

Plod obkroužíme ostrým nožem kolem vnitřní pecky. Cítíme přitom, jak nůž naráží na pevnou pecku.

2

Plod obkroužíme ostrým nožem kolem vnitřní pecky. Cítíme přitom, jak nůž naráží na pevnou pecku.

Oběma půlkami, které ještě drží na pecce, otočíme, aby se pecka oddělila od dužiny.

3

Oběma půlkami, které ještě drží na pecce, otočíme, aby se pecka oddělila od dužiny.

Pokud jsme avokádo dokonale ořízli kolem pecky, měly by se nám bez většího problému půlky oddělit.

4

Pokud jsme avokádo dokonale ořízli kolem pecky, měly by se nám bez většího problému půlky oddělit.

Pomocí nože vyjmeme pecku.

5

Pomocí nože vyjmeme pecku.

Po rozříznutí můžeme zakapat dužinu citrónem. Tím zpomalíme nežádoucí vzdušnou oxidaci a my tak nepřijdeme o tolik důležité vitamíny a enzymy.

6

Po rozříznutí můžeme zakapat dužinu citrónem. Tím zpomalíme nežádoucí vzdušnou oxidaci a my tak nepřijdeme o tolik důležité vitamíny a enzymy.

Pro srovnání po několika minutách oxidace: v pravé ruce je dužina po zakapání citrónem, v levé zoxidovaný, nahnědlý povrch bez ošetření.

7

Pro srovnání po několika minutách oxidace: v pravé ruce je dužina po zakapání citrónem, v levé zoxidovaný, nahnědlý povrch bez ošetření.

Avokádo při přípravě jídla obyčejně nepoužíváme vcelku, ale většinou ho vypeckujeme.

1

Avokádo při přípravě jídla obyčejně nepoužíváme vcelku, ale většinou ho vypeckujeme.

Plod obkroužíme ostrým nožem kolem vnitřní pecky. Cítíme přitom, jak nůž naráží na pevnou pecku.

2

Plod obkroužíme ostrým nožem kolem vnitřní pecky. Cítíme přitom, jak nůž naráží na pevnou pecku.

Oběma půlkami, které ještě drží na pecce, otočíme, aby se pecka oddělila od dužiny.

3

Oběma půlkami, které ještě drží na pecce, otočíme, aby se pecka oddělila od dužiny.

Pokud jsme avokádo dokonale ořízli kolem pecky, měly by se nám bez většího problému půlky oddělit.

4

Pokud jsme avokádo dokonale ořízli kolem pecky, měly by se nám bez většího problému půlky oddělit.

Pomocí nože vyjmeme pecku.

5

Pomocí nože vyjmeme pecku.

Po rozříznutí můžeme zakapat dužinu citrónem. Tím zpomalíme nežádoucí vzdušnou oxidaci a my tak nepřijdeme o tolik důležité vitamíny a enzymy.

6

Po rozříznutí můžeme zakapat dužinu citrónem. Tím zpomalíme nežádoucí vzdušnou oxidaci a my tak nepřijdeme o tolik důležité vitamíny a enzymy.

Pro srovnání po několika minutách oxidace: v pravé ruce je dužina po zakapání citrónem, v levé zoxidovaný, nahnědlý povrch bez ošetření.

7

Pro srovnání po několika minutách oxidace: v pravé ruce je dužina po zakapání citrónem, v levé zoxidovaný, nahnědlý povrch bez ošetření.
Další tipy & triky