Samotná příprava ananasu není složitá, ale může být poněkud zdlouhavá. Při přípravě ananasu je třeba odstranit jeho tuhý povrch a tvrdé jádro, což může být náročné, ale jistě stojí za to. Pokud chcete vědět, jak na to, neváhejte a přečtěte si návod na přípravu ananasu, který vám vše vysvětlí krok za krokem.
Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.
Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.
Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.
Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.
Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.
Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.
Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.
Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.
Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.
Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz