Příprava ananasu - 01

Samotná příprava ananasu není složitá, ale může být poněkud zdlouhavá. Při přípravě ananasu je třeba odstranit jeho tuhý povrch a tvrdé jádro, což může být náročné, ale jistě stojí za to. Pokud chcete vědět, jak na to, neváhejte a přečtěte si návod na přípravu ananasu, který vám vše vysvětlí krok za krokem.

Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.

1

Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.

Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.

2

Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.

Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.

3

Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.

Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.

4

Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.

Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.

5

Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.

Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.

1

Na krájení ananasu použijeme velký ostrý nůž. Nejdříve se zbavíme zeleného vršku a tuhého spodku ananasu. Pak jej postavíme na výšku a podélně rozřízneme na půl.

Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.

2

Z půlek ananasu nařežeme podélné klínky.

Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.

3

Z každého klínku vyřízneme tuhý střed.

Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.

4

Dužinu oddělíme od slupky. Ze začátku ji opatrně nařízněte řezem proti druhé ruce a pak volnou rukou uchopíme ananas za druhý, nařízlý konec, abychom již dál pokračovali bezpečně v řezu od ruky.

Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.

5

Klínky ananasu příčně nařežeme na požadovanou tloušťku a kousky ananasu můžeme servírovat přímo na slupce.
Další tipy & triky