Pokud ovoce a zeleninu zbavíme slupky nebo je jen jednoduše rozkrojíme, dochází na povrchu řezu k vzdušné oxidaci a my tak přicházíme o důležité vitamíny a enzymy. Přírodní, polysyntetické i umělé antioxidanty zabraňují především u ovoce, zeleniny a masa ztrátě barvy a u tuků a olejů jejich žluknutí. Malým a jednoduchým pomocníkem proti oxidaci ovoce a zeleniny je pokapání povrchu několika kapkami citrónové šťávy, která oxidaci výrazně zpomalí.
jablko po 10 minutách bez ošetření
1 of 2 jablko po zakapání citrónemjablko po 10 minutách bez ošetření
2 of 2Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz