Jak si doma připravit kandovanou pomerančovou kůru

Kandovanou pomerančovou kůru si můžeme připravit sami.

Z chemicky neošetřeného pomeranče odkrojíme tenkou vrstvu oranžové kůry bez bílé dužiny. (Bílá dužina by byla hořká.)

Nakrájíme ji na malé kousky a převaříme. Vodu slijeme, doplníme novou a vaříme do změknutí. Jakmile je kůra měkká, přidáme do vody cukr v poměru 1 : 1 (voda : cukr).

Vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. Druhý den znovu 10 minut povaříme a necháme vychladnout. Třetí den postup opakujeme. Pokud kůra ještě nenasákla dostatek cukru, postup opakujeme další den.

Jakmile je kůra jasně barevná a nasákla cukr, usušíme ji v troubě při teplotě maximálně 50°C nebo v sušičce na ovoce.

Další tipy & triky