Jak použít domácí pekárnu na kynutí těsta

Mnoho z nás má doma domácí pekárnu. I já si ji před léty koupila. Chléb dětem moc nechutnal, tak skončila dole ve skříni téměř zapomenutá. Jednou jsem ji vytáhla a zkusila v ní jen nechat vykynout těsto. A vřele doporučuji. V sobotu ráno vstanu, nachystám všechny ingredience a zapnu pekárnu. Za hodinu a půl mám vykynuté těsto tak, jak potřebuji, a bez práce. Mezi tím se v klidu nasnídám s rodinou a zalenoším v křesle.

Aby se těsto v pekárně krásně promíchalo a dobře kynulo, je nutné ho dávat do mísy v přesném pořadí. Nejprve vlijeme nejvíce řídké ingredience, pak tuk, vsypeme mouky a nakonec na povrch přidáme kvasnice.

Pořadí surovin, jak se vkládají do domácí pekárny:

1. Voda

2. Mléko

3. Tuk

4. Vejce, žloutky

5. Mouka

6. Na jednu stranu cukr

7. Na druhou stranu sůl

8. Kvasnice

9. Oříšky, mandle… se přidávají v polovině kynutí

Další tipy & triky