Jak oloupat rajče

Oloupat rajče může být pro mnoho lidí náročný úkol, ale s několika jednoduchými kroky to může být velmi snadné. Zralá a šťavnatá rajčata jsou skvělou přísadou do mnoha jídel a jejich oloupaní může pomoci odkrýt jejich sladkou chuť. 

Rajčata na protilehlém konci od stopky nařízneme do křížku.

1

Rajčata na protilehlém konci od stopky nařízneme do křížku.

Připravíme si nádobu, do které dáme naříznutá rajčata. V rychlovarné konvici necháme zavřít vodu a rajčata spaříme.

2

Připravíme si nádobu, do které dáme naříznutá rajčata. V rychlovarné konvici necháme zavřít vodu a rajčata spaříme.

Z naříznutých částí by se měla již sama odchlípnout slupka. Pomocí nože pak slupku stáhneme z dužiny.

3

Z naříznutých částí by se měla již sama odchlípnout slupka. Pomocí nože pak slupku stáhneme z dužiny.

Rajčata bez slupek můžeme použít k dalšímu zpracování.

4

Rajčata bez slupek můžeme použít k dalšímu zpracování.

Rajčata na protilehlém konci od stopky nařízneme do křížku.

1

Rajčata na protilehlém konci od stopky nařízneme do křížku.

Připravíme si nádobu, do které dáme naříznutá rajčata. V rychlovarné konvici necháme zavřít vodu a rajčata spaříme.

2

Připravíme si nádobu, do které dáme naříznutá rajčata. V rychlovarné konvici necháme zavřít vodu a rajčata spaříme.

Z naříznutých částí by se měla již sama odchlípnout slupka. Pomocí nože pak slupku stáhneme z dužiny.

3

Z naříznutých částí by se měla již sama odchlípnout slupka. Pomocí nože pak slupku stáhneme z dužiny.

Rajčata bez slupek můžeme použít k dalšímu zpracování.

4

Rajčata bez slupek můžeme použít k dalšímu zpracování.
Další tipy & triky