Jak oloupat mango

Pokud si chceme připravit zralé mango k přímé konzumaci, máme pro Vás dva jednoduché triky, jak jej připravit.

ZPŮSOB A

Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.

1

 

Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.

Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.

2

Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.

Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.

3

Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.

Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.

1

 

Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.

Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.

2

Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.

Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.

3

Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.
ZPŮSOB B

Druhý způsob oddělení dužiny od slupky spočívá v tom, že si nejprve třetinku manga nařežeme podélně ….

1

Druhý způsob oddělení dužiny od slupky spočívá v tom, že si nejprve třetinku manga nařežeme podélně ….

… a pak příčně o 90°

2

… a pak příčně o 90°

Vznikne nám tzv. ježek (jako např. u špekáčků).

3

Vznikne nám tzv. ježek (jako např. u špekáčků).

Pak jen stačí nařezanou půlku obrátit naruby a zespodu protlačit dužinu. Jednotlivé dílky můžeme buď přímo odtrhávat rukama nebo je vyříznout a servírovat na talířek.

4

Pak jen stačí nařezanou půlku obrátit naruby a zespodu protlačit dužinu. Jednotlivé dílky můžeme buď přímo odtrhávat rukama nebo je vyříznout a servírovat na talířek.