Pokud si chceme připravit zralé mango k přímé konzumaci, máme pro Vás dva jednoduché triky, jak jej připravit.
Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.
Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.
Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.
Nejdříve si mango rozřežeme podélně na třetiny. Z prostřední části vybereme pecku. Dále používáme jen zbylé dvě okrajové části.
Polévkovou lžící obkroužíme plod kolem celého obvodu, tím vyřízneme dužinu.
Pak jen stačí dát na talíř a zakousnout se do tohoto exotického ovoce.
Druhý způsob oddělení dužiny od slupky spočívá v tom, že si nejprve třetinku manga nařežeme podélně ….
… a pak příčně o 90°
Vznikne nám tzv. ježek (jako např. u špekáčků).
Pak jen stačí nařezanou půlku obrátit naruby a zespodu protlačit dužinu. Jednotlivé dílky můžeme buď přímo odtrhávat rukama nebo je vyříznout a servírovat na talířek.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz