Rýžová kaše s ovocem

Výborná volba k snídani nebo jako lehká svačinka. Má krémovou a lahodnou konzistenci s osvěžujícím přísadem ovoce. Můžete si vybrat různé druhy ovoce, které vám chutnají a jsou sezónní. Tato kaše je skvělým způsobem, jak začít den plný energie a vitamínů.

4 porce
Doba přípravy 20 minut

Ingredience:

  • 500 ml polotučného mléka (nebo rýžového, mandlového, jáhlového …)
  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g rýžové krupice
  • 2 kávové lžičky Raráškova sladkého kouzelného koření (zn. Sonnentor)
  • 100 g smetany
  • 400 g čerstvého sezónního ovoce (jablka, hrušky, jahody, ostružiny, rybíz, maliny …)
  • 1 kávová lžička citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 kávová lžička pomerančových vloček (zn. Sonnentor)

Postup:

Ohřejeme mléko s cukrem a za stálého míchaní do něj postupně přimícháváme krupici. Vaříme cca 2 minuty a směs dochutíme Raráškovým kořením. Rýžovou kaši necháme mírně vychladnout.

Mezitím vyšleháme dotuha smetanu a opatrně ji smícháme s vychladlou kaší.

Ovoce umyjeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme citronovou šťávou, medem, posypeme pomerančovými vločkami a necháme marinovat.

Rýžovou kaši servírujeme do misek a ozdobíme marinovaným ovocem.

TIP: Ubráním množství krupice získáme hmotu, kterou lehce naplníme jogurtové skleničky a svačina na druhý den je na světě! Pokud necháme kaši ztuhnout ve formičkách a pak vyklopíme a rafinovaně ozdobíme ovocem, na dětské párty se po ní slehne zem!