Pohankové vločky s bílým jogurtem, medem a směsí ořechů

Skvělá volba pro zdravou a vydatnou snídani, která vás dlouho udrží syté. Pohankové vločky jsou plné vlákniny a živin, zatímco jogurt dodává potřebné probiotika a vápník. Med přidá příjemnou sladkost a směs ořechů přidá lahodnou texturu a další nutriční hodnoty. Tato snídaně je rychlá a jednoduchá na přípravu a nabízí mnoho možností v přidání dalších ingrediencí podle vašeho vkusu.

Ingredience:

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 4 polévkové lžíce pohankových vloček
  • 2 čajové lžičky medu
  • 1 polévková lžíce směsi ořechů (dle chuti vlašské, lískové, kešu, para…)
  • Podle chuti můžete přidat banán nebo jiné čerstvé ovoce

Postup:

V oblíbené snídaňové misce zlehka promícháme bílý jogurt a pohankové vločky. Přidáme směs ořechů. Na oslazení prolijeme domácím medem. Podle chuti můžeme přidat čerstvé ovoce.

TIP: Vločky můžeme předem namočit na pár minut ve vodě. Krásně změknou.