Fenyklový salát s kapary

Salát, který v sobě kombinuje jemnost a osvěžující chuť fenyklu se slanými a pikantními kaparami. Tento salát je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a lahodnou alternativu k tradičním salátům.

Výborně se hodí k rybám a grilovanému masu.

Ingredience:

  • 1 fenykl
  • 65 g kapar
  • 120 ml panenského olivového oleje
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Šťáva z poloviny pomeranče
  • ⅓ kávové lžičky soli
  • ¼ kávové lžičky mletého bílého pepře

Postup:

Fenykl rozkrojíme, vyřízneme tuhý střed a nakrájíme ho na jemné plátky. Kapary přecedíme a necháme odkapat. 

V misce prošleháme citronovou a pomerančovou šťávu spolu se solí a pepřem. Pomalu tenkým proudem přidáváme olej za stálého šlehání, dokud se nevytvoří jemná emulze.

Kapary a fenykl lehce promícháme se zálivkou a podáváme.

TIP: Nemusíme použít celou zálivku, uzavřená v zavařovací sklenici vydrží v lednici a můžeme ji použít na jakýkoliv listový salát.