Zelný salát s křenem a mrkví

Tento lehký a svěží salát se zelí, mrkve a okurky vás připraví na jakýkoliv náročný den. Navíc se s jeho přípravou nenadřete a budete ho mít rychle na stole, chutná zálivka mu dodá šmrnc.

4 porce

 

Ingredience:

  • 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 300 g mrkve
  • 40 g soli
  • 100 g křenu
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 110 g cukru
  • 100 ml octa

Postup:

Pečlivě očištěné hlávky zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Křen očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Vše smícháme a přidáme cukr, ocet, sůl a olej. Znovu promícháme a necháme 2 hodiny odležet přikryté v chladu. Zelenina změkne, chutě se spojí a můžeme podávat.