Sušené švestky flambované ve slanině jsou skvělou chuťovkou k vínu nebo výborným předkrmem. Jejich přípravou navíc zaručeně okouzlíte všechny přítomné.
Ingredience:
Postup:
Švestky naplníme balkánským sýrem. Každou zvlášť zabalíme do slaniny a po 8 kusech napícháme na špejle. Opékáme je ze všech stran do zlatohněda, zalijeme brandy, zapálíme a necháme hořet, dokud alkohol nevyhoří.
Do misky dáme šťávu z limet, med, olej a pepř a metličkou vyšleháme hladkou emulzi.
Na talíř rozložíme listové saláty, přelijeme emulzí a naservírujeme flambované švestky stažené ze špejlí.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz