Salát Little Gem s avokádem a šťávou z pomerančů

Pokud máte rádi indickou kuchyni, nastražte uši. Tento recept na indickou polévku z červených fazolí je pro vás jako stvořený.

2 porce

Doba přípravy cca 20 minut.

Ingredience:

  • 2 ks salátu Little Gem
  • 1 zralé avokádo (je měkké a má tmavou kůru)
  • 1 pomeranč
  • Mlýnek s čtyřbarevným pepřem
  • Sůl
  • Olej z lískových jader

Postup:

Saláty rozdělíme na jednotlivé lístky, které položíme na talíře. Omytý pomeranč pomocí nože okrájíme, abychom se dostali až na dužninu. Dále vykrajujeme jednotlivé dílky tak, abychom vykrojili pouze dužninu. Takto vykrájené pomeranče rozložíme na talíře. Avokádo podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky vyjmeme dužninu, kterou rozkrájíme na větší kousky a přidáme k salátu. Osolíme, opepříme a podáváme. Pro zpestření chutě můžeme salát pokapat olejem z lískových jader.