Jen několik surovin, ale taková exploze chutí! Kozí sýr si totiž s oříšky náramně rozumí, a díky tomu vytvoříte dokonalý předkrm, který nastartuje vaše chuťové buňky. Tento lahodný předkrm si rozhodně najde místo ve vašem repertoáru.
2 porce
Doba přípravy bez marinování 20 minut, 1 hodina marinování a chlazení
Ingredience:
Oříšková majonéza:
Postup:
Fetu rozkrojíme na plátky, které posypeme lístky tymiánu a pepřem z mlýnku. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici, než připravíme majonézu (sýr si můžeme připravit i den dopředu).
Do mixéru vložíme 1 vejce, osolíme, přidáme hořčici, bílý pepř, mleté ořechy, citrónovou šťávu a dvě lžíce oleje. Zapneme mixér a postupně přilíváme olej z lískových jader, až nám majonéza zhoustne a je pevná. Takto připravenou ji vložíme do zdobícího sáčku a dáme asi na jednu hodinu vychladit.
Sýr servírujeme na talíře a doplníme chlazenou oříškovou majonézou. Podáváme s pečivem nebo rozehřátou plackou.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz