Marinovaný ovčí sýr s oříškovou majonézou

Jen několik surovin, ale taková exploze chutí! Kozí sýr si totiž s oříšky náramně rozumí, a díky tomu vytvoříte dokonalý předkrm, který nastartuje vaše chuťové buňky. Tento lahodný předkrm si rozhodně najde místo ve vašem repertoáru.

2 porce

Doba přípravy bez marinování 20 minut, 1 hodina marinování a chlazení

Ingredience:

  • 120 g sýru feta
  • 2 polévkové lžíce lístků tymiánu
  • Mlýnek s čtyřbarevným pepřem

Oříšková majonéza:

  • 1 čajová lžička mletých lískových oříšků
  • 100 ml oleje z lískových jader
  • 1 čerstvé vejce
  • Sůl
  • ½ čajové lžičky dijonské hořčice
  • Špetka bílého pepře
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 2 polévkové lžíce oleje

Postup:

Fetu rozkrojíme na plátky, které posypeme lístky tymiánu a pepřem z mlýnku. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici, než připravíme majonézu (sýr si můžeme připravit i den dopředu).

Do mixéru vložíme 1 vejce, osolíme, přidáme hořčici, bílý pepř, mleté ořechy, citrónovou šťávu a dvě lžíce oleje. Zapneme mixér a postupně přilíváme olej z lískových jader, až nám majonéza zhoustne a je pevná. Takto připravenou ji vložíme do zdobícího sáčku a dáme asi na jednu hodinu vychladit.

Sýr servírujeme na talíře a doplníme chlazenou oříškovou majonézou. Podáváme s pečivem nebo rozehřátou plackou.