Správná hospodyňka nevyhodí žádné zbytky – zvláště jde-li o zbytky po chutné nedělní husičce, ze kterých lze připravit jednoduchá a levná polévka.
Ingredience:
Postup:
Husí droby dáme do hrnce, zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme omytou mrkev, zelenou část pórků, řapíkatý celer, pepř, nové koření a osolíme. Vaříme asi hodinu bez poklice při velmi mírném varu. Mezitím očistíme a nakrájíme na kostky cibuli. Bílé části pórku nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, pórek a petrželovou nať a pomalu dusíme doměkka. Nesmí nám zhnědnout. Jakmile cibule a pórek změknou, přecedíme k nim vývar. Drůbky nakrájíme na malé kousky a přidáme k vývaru. V misce rozkvedláme smetanu se žloutky a pomalu vlijeme do vývaru. Ihned odstavíme, aby se smetana a žloutky nesrazily.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz