Chtěli byste tip na jednu výbornou fazolovou polévku s uzeným masem? Pak jste tady dneska správně, pojďme na to!
4 porce
Doba přípravy cca 70 minut (bez namáčení)
Ingredience:
Postup:
Asi na tři hodiny fazole namočíme do litru vody. Do kastrolu nalijeme vývar a přidáme namočené fazole. Jemně osolíme a pod pokličkou vaříme, až fazole změknou. V této době si očistíme a omyjeme brambory, celer, mrkev, petržel. Vše nakrájíme na větší kostky a slaninu na kostky drobnější. K měkkým fazolím přidáme kostičky zeleniny a slaniny. Okořeníme pepřem dle své chuti, přidáme prolisovaný česnek a kmín. V pánvi si na rozehřátém sádle osmahneme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky jíšku, kterou prošleháme metličkou, aby se netvořily hrudky, a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku ještě dochutíme pokrájenou majoránkou a eventuálně přisolíme a připepříme. Můžeme podávat s pečivem.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz