Cizrnové pyré s rozmarýnem a česnekem

Připravit tuto polévku je snadné a rychlé, takže si na ni můžete pochutnat kdykoliv si přejete pohodlnou, výživnou a chutnou večeři. Tato polévka je bohatá na živiny a vlákninu, což ji činí skvělou volbou pro vyvážený a zdravý jídelníček.

4 porce

 

Ingredience:

  • 4 konzervy cizrny ve slaném nálev
  • 125 ml vody
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • 3 stroužky česneku
  • Chléb nebo bageta na opečení – pro bezlepkovou variantu použijeme bezlepkové pečivo
  •  

Postup:

Česnek zbavíme slupky a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme olivový olej s česnekem, za stálého míchání krátce orestujeme, aby se česnek nepřipálil. Po chvilce přidáme cizrnu a vodu. Přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Jakmile cizrna změkne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Poté osolíme a přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn. Servírujeme zakápnutou olivovým olejem s troškou rozmarýnu a opečeným chlebem nebo bagetkou.