O vánočních svátcích bývá punč součástí slavnostní tabule, nebo si na něm můžeme pochutnat při odpoledním či večerním posezení se svými blízkými, s přáteli nebo jen tak u televize. Aby jste si na něm mohli pochutnat i s dětmi, máme pro Vás variantu bez alkoholu.

Ingredience:

  • 6 zralých měkkých hrušek
  • 500 ml vody
  • 3 ks celé skořice
  • 5 ks hřebíčku
  • 6 polévkových lžic medu
  • 4 kolečka citrónu

Postup:

Do hrnce vložíme skořici, hřebíček a med, přilijeme vodu a rozmixovanou kaši z oloupaných a jádřince zbavených hrušek, přivedeme k varu. Na mírném stupni vaříme pomalu asi 8 minut, až se hrušky rozvaří. Naléváme do skla na teplé nápoje.

Věděli jste, že …?

… První punč se začal vařit v Indii. Název „pánč“ znamená pět, neboť se do punče dávalo pět druhů surovin: alkohol, cukr, citron, voda a čaj nebo koření.

Vánoční hruškový punč
bez alkoholu