Nic nezahřeje v zimě tak, jako horký vánoční punč. Navíc má ještě jednou skvělou vlastnost – dokáže naladit vánoční atmosféru snad v každém z nás. Máte na něj chuť?

Ingredience:

  • 1 l bílého nebo červeného vína
  • 400 ml pomerančového džusu
  • 80 ml bílého rumu (2 velké panáky)
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 celá skořice
  • 3 hřebíčky
  • 3 badyány
  • 1 jablko
  • Limetka

Postup:

Jablko zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme ho na malé kostky.

Víno a pomerančový džus nalijeme do kastrolku. Přidáme cukr a koření a začneme zahřívat. Jakmile se na povrchu začne tvořit pěna, držíme teplotu pod bodem varu. Asi po 3 minutách sundáme z plotny, přidáme nakrájené jablko a rum. Podáváme v punčových nebo čajových šálcích, zdobíme plátkem limetky

TIP:

Jablko můžeme zaměnit za jiné ovoce.

Punč