Roláda z králičích stehen, karotkové pyré

Roláda z králičích stehen je vynikající alternativou k tradičním masovým pokrmům. Králíčí stehna jsou plná chutného masa, které v kombinaci karotkovým pyré vytvoří dokonalý hlavní chod pro každého milovníka kvalitního jídla. Tento recept je poměrně snadný na přípravu a výsledná roláda bude určitě skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Připravte se na nevšední chuťový zážitek a dejte se do práce s námi!

4 porce

Ingredience:

  • 4 větší králičí stehna
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 50 g na kostky nakrájené slaniny
  • 2 rohlíky
  • 200 g králičích jater
  • 100 ml smetany
  • 50 g sekané petrželové natě
  • 2 vejce
  • Olej


Pyré:

  • 500 g karotky
  • 200 g brambor
  • 200 ml smetany
  • Sůl

Postup:

Stehna vykostíme a přes fólii naklepeme na slabé plátky.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme rohlíky, petrželku a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce s nakrájenou slaninou, smetanu a nádivku zamícháme.

Na každý díl masa dáme 2 plátky slaniny, přidáme nádivku a zabalíme do alobalu. Roládu pečeme 35 – 40 minut v horkovzdušné troubě rozehřáté na 160°C.

Brambory a karotku očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, přendáme do misky a mixujeme a postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladké pyré, dle chuti dosolíme.