Chobotničkový salát

Chobotnicový salát bez lepku a laktozy hotový za pár minut, který vám navodí atmosféru jako na dovolené u moře. 

Ingredience:

  • 850 g chobotnice
  • Led !!!!
  • Pepř černý
  • Sůl
  • Petrželka
  • 50 ml olivového oleje extra virgin
  • 3 citrony
  • Bagetka, rohlíky

Postup:

Pod tekoucí vodou očistíme chobotnici a osušíme ji. V hrnci osolíme vodu, jakmile začne vařit, smočíme 2 x – 3 x chapadla chobotnice, aby dostala formu.

Vložíme ji celou do vody, dáme poklici a vaříme na mírném ohni 30 – 35 minut. Uvařenou chobotnici dáme do mísy s ledem, aby se zastavilo nechtěné dovaření.

Rozkrojíme chobotnici na půl a potom nakrájíme chapadla, dáme do mísy, nakrájíme petrželku, vymačkáme citron, který nalijeme na chobotnici. Přidáme sůl, pepř a olej dle chuti.

Servírujeme s plátky citronu a opečenou bagetkou nebo rohlíkem.