Tato omáčka pochází v překladu znamená „česnek a olej“. Původní receptura počítá se třemi ingrediencemi – česnekem, olivovým olejem a solí. V průběhu let se začala přidávat majonéza, citronová šťáva, bylinky… My ji nyní známe jako česnekovou majonézu.
Představujeme Vám tři různé varianty pro zpestření chutí.
Ingredience:
Postup:
Vejce a žloutek musí být v pokojové teplotě. Dáme je do kuchyňského robotu s hořčicí, citronovou šťávou a mořskou solí a mixujte 20 sekund. Pomocí funkce odkapávání u většiny kuchyňských robotů pomalu – po kapkách – přidáváme vychlazený řepkový olej a olivový olej, zatímco kuchyňský robot běží. Pokračujeme v přidávání olejů pomalu. Po úplném smíchání je konzistence obvykle řidší než konvenční majonéza, ale není tekutá. Nasekáme nebo nakrájíme kopr a případně dosolíme podle chuti. Poté ji necháme 30 minut odležet v lednici.
Lze ji uchovat v lednici v uzavřené nádobě 2-3 dny.
Ingredience:
Postup:
Všechny ingredience dáme do misky a vyšleháme metlou do hladka. Poté ji necháme 30 minut odležet v lednici.
Lze ji uchovat v lednici v uzavřené nádobě 2-3 dny.
Ingredience:
Postup:
Česnek vložíme do hmoždíře a třeme se solí do jemné konzistence. Pomalu za stálého šlehání metličkou přimícháváme olej. Tato výroba je pracnější, protože se emulze hůře do sebe stabilizuje, ale určitě to stojí za to.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz