Krémový dresink z avokáda

Avokádový dresink je i u nás velmi oblíbený. Můžeme si jej připravit jako pomazánku na chleba, k dochucení salátů, nebo třeba jako dip k hranolkům.

Ingredience:

  • 1 paprička jalapeňo (nemusí být)
  • Šťáva ze 2 limet
  • 1 velké avokádo
  • 120 ml extra panenského olivového oleje
  • ½ svazku koriandru (pokud nemáte koriandr rádi, použijte petržel)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 g čerstvého kopru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • ¾ lžičky mořské soli, podle chuti
  • 60 ml vody
  • sůl

Postup:

Papričku jalapeño zbavíme stopky a semínek, avokádo oloupeme a vypeckujeme. Všechny ingredience dáme do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujeme, dokud nejsou krémové.

Pokud dáváme přednost řidší konzistenci, přidáme více filtrované vody a podle chuti dosolíme.

Necháme 20 minut stát v lednici, aby se propojili chutě.

Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě nebo zavařovací sklenici v lednici. Musíme spotřebovat do 5 dní.