Holandská omáčka je ta nejkrásnější a nejjemnější teplá omáčka, kterou ve své kuchyni můžete naservírovat na talíř. Nic ji nepřekoná a nic se jí nevyrovná. A protože na ni budete potřebovat jen trochu másla a pár žloutků, dá se zde mluvit o kuchařském zázraku té nejvyšší kategorie.
Ingredience:
Postup:
Osolené žloutky rozkvedláme spolu s octem, hořčicí a špetkou pepře.
Protože se příprava holandské omáčky provádí v páře, dáme si dva hrnce na sebe. Ve spodním hrnci se mírně vaří voda a do vrchního hrnce vlijeme asi 4 lžíce másla a přidáme žloutky. Za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné máslo, až se nám vytvoří hladká a hustá omáčka.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz