Mandlovo-rýžový krém s malinami je osvěžující a lahodný dezert, který přináší dokonalé spojení mezi jemnou mandlovou chutí, krémovou rýží a svěžími malinami. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k tradičním dezertům.
6 svačinových porcí
Doba přípravy 45 minut
Ingredience:
Postup:
Mandle dáme vařit společně s propláchnutou rýží, špetkou soli a vanilkou do 2,5 násobku vody nebo mléka na 20 minut pod pokličku.
Maliny vložíme se špetkou soli do hrnce, lehce podlijeme ovocným koncentrátem a zahřejeme. Až začnou maliny bublat, přimícháme agar (předem rozmíchaný v trošce vody) a promícháme. Směs odstavíme z plotny. K uvařené a částečně zchladlé rýži přidáme med nebo jiné sladidlo a rozmixujeme do co nejhladšího krému. Vrstvíme a zdobíme dle nálady. Nezapomeňte na pistácie, které nám dezert při servírování krásně doplní.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz