Mandlovo-rýžový krém s malinami

Mandlovo-rýžový krém s malinami je osvěžující a lahodný dezert, který přináší dokonalé spojení mezi jemnou mandlovou chutí, krémovou rýží a svěžími malinami. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k tradičním dezertům.

6 svačinových porcí

Doba přípravy 45 minut

Ingredience:

  • 80 g loupaných mandlí
  • 140 g rýže
  • Voda nebo mléko na uvaření rýže
  • Na špičku nože vanilky
  • Špetka soli
  • Med / sirup z agáve / rýžový sirup dle chuti a požadavku na sladkost „krému“
  • 100 g čerstvých nebo mražených malin
  • Malina – ovocný koncentrát zn.SONNENTOR
  • 1 polévková lžíce agaru
  • Nesolené pistácie na ozdobu

Postup:

Mandle dáme vařit společně s propláchnutou rýží, špetkou soli a vanilkou do 2,5 násobku vody nebo mléka na 20 minut pod pokličku.

Maliny vložíme se špetkou soli do hrnce, lehce podlijeme ovocným koncentrátem a zahřejeme. Až začnou maliny bublat, přimícháme agar (předem rozmíchaný v trošce vody) a promícháme. Směs odstavíme z plotny. K uvařené a částečně zchladlé rýži přidáme med nebo jiné sladidlo a rozmixujeme do co nejhladšího krému. Vrstvíme a zdobíme dle nálady.   Nezapomeňte na pistácie, které nám dezert při servírování krásně doplní.

TIP: Přes letní sezónu malin použijeme určitě čerstvé ovoce, které ale nevaříme, nedoslazujeme, nezahušťujeme. Čerstvě sklizené maliny rychle podléhají zkažení, proto je zkonzumujte co nejdříve. Jemné bobule malin není nutno mít ve vodě, ale postačí je jen pečlivě probrat.