Není nic lepšího, než připravit Creme brulee. Je to lahodný dezert skládající se hlavně ze smetany a vanilkového lusku pokrytý lahodně křupavým karamelem. Slast pro vaše chuťové buňky? Ano, stačí pár lžiček tohoto lahodného krému a jste v sedmém nebi. Je to dokonalá tečka za výbornou hostinou.
4 porce
Ingredience:
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem. Dužninu vanilkového lusku, kterou získáme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem setřeme obsah, spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí přimícháme do smetany bezový sirup a vše vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna. Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. Ve vodní lázni pečeme v troubě předehřáté na 120°C 40 min. Výsledkem by měl být třaslavý krém. Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce třtinovým cukrem a zkaramelizujeme plynovou pistolí.
Zdobíme lístky meduňky a květem černého bezu.
(Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě.)
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz