Maso z kachních prsou je jedním z nejoblíbenějších, při přípravě drůbeže. A v kombinaci s višňovou omáčkou vytváří originální a nezaměnitelnou chuťovou kombinaci, která spočívá ve zjemnění intenzivní chutě kachního masa, a vytvářejí dokonalé jídlo pro opravdové gourmety. Kachní prsa s višňovou omáčkou jsou skvělou volbou na romantickou večeři nebo oslavu speciální příležitosti. Zkuste si připravit toto lahodné jídlo, a přichystejte si nevšední chuťový zážitek.
4 porce
Doba přípravy 45 minut
Ingredience:
Krokety:
Postup:
Rozehřejeme si troubu na 180°C. Kachní prsa omyjeme a osolíme. V kastrolu rozpustíme máslo. Kachní prsíčka začneme restovat stranou s kůží a postupně je převracíme, až jsou orestována z obou stran dozlatova. Restujeme při takové teplotě, aby se máslo nepřepalovalo. Takto připravená prsíčka vyjmeme z kastrolu, uložíme do pekáčku bez pokličky a pečeme asi 15 min. Do výpeku s máslem, přidáme sušené třešně nebo višně a marmeládu, chvíli orestujeme a přilijeme pálenku, přidáme med a vše necháme převřít. Dochutíme citronovou šťávou na správnou sladkokyselou chuť. Kachní prsa vyjmeme z trouby a nakrájíme na silnější medailonky. Na talíře si připravíme omáčku, přidáme k ní kousky kachny a podáváme.
Vhodnou přílohou jsou smažené jablkové krokety, které připravíme následovně. Jablka zbavíme slupky a jádřince a nastrouháme. Mouku nasypeme do mísy, tu smícháme s práškem do pečiva a sodou a dále přidáme zbylé ingredience. Vše vyhněteme v tužší těsto, ze kterého tvoříme pomocí lžiček nočky. Ty vkládáme do pánve s větším množstvím oleje rozehřátého na 160°C. Smažíme ze všech stran dozlatova, osušíme na savém papíru a podáváme spolu s omáčkou a kachními prsíčky.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz