Polévka z červené řepy s křenem a jablky

Její barva přitáhne pozornost a získá si vás skvělou chutí. Taková je krémová veganská polévka z úplně obyčejné suroviny. Je vitamínovou bombou s minimem tuku, které jednoduše podlehnete. Určitě ji zkuste, za pár korun vykouzlíte skutečně luxusní pochoutku.

4 – 5 osob

Ingredience:

  • 2 cibule
  • 1 velká červená řepa
  • 3 jablka
  • Olivový olej
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Špetka drceného kmínu
  • Jablečný ocet
  • Čerstvý strouhaný křen dle chuti
  • Zakysaná smetana na zjemnění

Postup:

Cibuli, řepu a jablka oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme kmín, řepu a sójovou omáčku a opět chvíli restujeme. Orestovanou směs zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a vše vaříme cca 20 minut. Poté přidáme kostičky jablek, 1 polévkovou lžíci jablečného octa a vaříme dalších 10 minut pod pokličkou.  Polévku rozmixujeme, případně ještě dochutíme jablečným octem a nakonec vmícháme čerstvě nastrouhaný křen. Už nevaříme. Pro efekt a zjemnění můžeme pokapat smetanou.

TIP: Polévka se výborně hodí do podzimních sychravých dnů, nebo když na nás „něco leze“.