Sušené švestky flambované ve slanině

Sušené švestky flambované ve slanině jsou skvělou chuťovkou k vínu nebo výborným předkrmem. Jejich přípravou navíc zaručeně okouzlíte všechny přítomné.

Ingredience:

  • 32 ks sušených švestek
  • 32 plátků anglické slaniny
  • 100 ml brandy
  • Mix listových salátů
  • Šťáva ze 2 limetek
  • 200 g balkánského sýru
  • Mletý pepř z mlýnku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • Listový salát

Postup:

Švestky naplníme balkánským sýrem. Každou zvlášť zabalíme do slaniny a po 8 kusech napícháme na špejle. Opékáme je ze všech stran do zlatohněda, zalijeme brandy, zapálíme a necháme hořet, dokud alkohol nevyhoří.

Do misky dáme šťávu z limet, med, olej a pepř a metličkou vyšleháme hladkou emulzi.

Na talíř rozložíme listové saláty, přelijeme emulzí a naservírujeme flambované švestky stažené ze špejlí.