Karamelový pudink se šlehačkou

Karamelový pudink je sladký a lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát rozkošný karamelový zážitek, který jistě potěší vaše chuťové pohárky.

Doba přípravy bez chladnutí cca 25 min

4 porce

Ingredience:

  • 160 g cukru krystal
  • 150 ml vody
  • 2 žloutky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 50 g kukuřičného škrobu

Postup:

Cukr v kastrolu zahřejeme, až se rozpustí a začne vařit. Postupně se mění v karamel, když má rozpuštěný cukr zlatavou barvu, odstavíme z plotny a rychle zalijeme vodou. (Pozor!!! Rozpuštěný cukr je velmi horký a voda by mohla rychle vybublat, proto vše dělejte z větší vzdálenosti, aby nedošlo ke spálení pokožky.) Rozředěný karamel necháme svařit, až zhoustne. Pak k němu přidáme 500 ml smetany rozmíchané se žloutky a kukuřičným škrobem. Vaříme tak dlouho, až pudink zhoustne.

Servírujeme do misek, nebo pohárů a necháme vychladit.

Mezitím si ze zbytku smetany ušleháme šlehačku, kterou dozdobíme poháry.