Jáhlová kaše s lískovými ořechy a agávovým sirupem

Zdravá, nasycující a chutná snídaně, která vám dodá dostatek energie na začátek dne. Jáhlová kaše je bohatá na vitamíny a minerály, zatímco agávový sirup přidává příjemnou sladkost bez přímého vlivu na hladinu cukru v krvi. Tento recept je nejen chutný, ale také vhodný pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu.

2 porce

Ingredience:

  • 1 hrnek jáhel
  • 3 hrnky mléka
  • 2 plátky másla
  • 2-3 polévkové lžíce agávového sirupu
  • Špetka skořice
  • Hrst lískových ořechů

Postup:

Jáhly spaříme vroucí vodou. Okapané zalijeme mlékem, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme, dokud se mléko nevsákne a nevznikne kaše (asi 15 minut). Uvařenou kaši pokapeme sirupem, posypeme skořicí a ořechy.

 

TIP: Skořicovou příchuť kaše můžeme doplnit nastrouhaným jablkem nebo sušenými rozinkami, které jsme nechali změknout namočené v čaji.