Chřest je lahodná zelenina neodmyslitelně spojená s jarem. Je dobrým zdrojem vlákniny i vitamínů. Rizoto s chřestem vám tak po zimě dodá novou energii.
Ingredience:
Postup:
Šalotku a česnek očistíme, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V kastrolu obojí podusíme na polovině olivového oleje při mírné teplotě. K česneku a šalotce přidáme rýži a krátce podusíme. Poté přilejeme víno a necháme lehce odpařit. Pak k rýži přilijeme část vývaru, osolíme, opepříme a necháme rýži za občasného míchání lehce vařit. Jakmile se vývar částečně odpaří, opět dolejeme a tento postup opakujeme, dokud není rýže “al dente“
Mezitím si oloupeme bílý chřest od hlavičky dolů, zelený chřest od spodní třetiny dolů a odřízneme asi 1 cm spodku. Chřest nakrájíme šikmo na asi 5 cm kousky. Rukolu omyjeme a listy zbavíme stopky.
Bílý chřest, 12 – 15 minut před tím než je hotové rizoto, orestujeme ve zbylém oleji na širší pánvi při mírné teplotě, než začne hnědnout. Zelený chřest přidáme po 5 minutách, dochutíme solí a pepřem. Smetanu vyšleháme do tuha. Krátce před tím než budeme servírovat, opatrně vmícháme rukolu a smetanu (pod rizoto nebo rizoto lehce promícháme). Na rizoto rozdělíme orestovaný chřest a posypeme parmezánem.
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz
Alwalkeria Public s.r.o.
Koperníkova 4526/1, 61500 Brno Židenice
IČO: 04737385 / DIČ: CZ04737385
Email: redakce@alwalkeriapublic.cz