Těstovinový salát s fazolemi a sezamem

Tento těstovinový salát s fazolemi a sezamem je skvělá příloha nebo dokonce samostatné jídlo. Je plný chuti, zdravých ingrediencí a má svěží citrusovou příchuť. Můžete ho podávat jako lehký oběd, večeři nebo ho připravit na grilování s přáteli.

4 porce

Ingredience:

  • 350 g kukuřičných těstovin
  • ¾ salátové okurky
  • 50 g bílých fazolí, řasa kombu
  • 2 rajčata
  • 10 ředkviček
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce umeocta
  • 8 polévkových lžic sezamového semínka
  • 2 polévkové lžíce černého neloupaného sezamového semínka
  • 1 čajová lžička soli

Postup:

Fazole přes noc namočíme a pak druhý den vaříme v nové vodě s řasou kombu doměkka.

Sezam vložíme na pánev a na mírném ohni pražíme. Až začnou semínka skákat, přisypeme sůl, prohřejeme a přendáme do mixéru, kde mixujeme tak, aby 80 % směsi bylo rozmělněno, vysypeme na talíř a necháme vychladnout.

Dáme vařit těstoviny, hotové scedíme a propláchneme pod studenou vodou a zakápneme olejem.

Nakrájíme zeleninu. Těstoviny dáme do salátové mísy, vmícháme rozmixovaný sezam, promícháme a pak přidáme ostatní ingredience. Zakápneme umeoctem.