Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Pokud máte chuť na něco lehkého, co vás zároveň i zasytí, je ten spravný čas na pořádný salát z tuňáka. Potřebujete na něj hlavně zeleninu, takže to bude skvělé i pro Vaši peněženku.

Ingredience:

  • 80 g bezlepkových těstovin (kukuřičné, rýžové)
  • 50 g tuňáka v konzervě
  • 100 g salátové okurky
  • 100 g čerstvé papriky
  • 20 g sterilované kukuřice
  • 50 g rajčat
  • 1/2 vejce
  • 50 g zakysané smetany light
  • 50 g jogurtu
  • 25 g tvrdého sýra
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky na dresink (pažitka, bazalka, kopr …)

Postup:

Těstoviny dáme vařit do horké osolené vody s kapkou oleje. Než je uvaříme, nakrájíme okurky, papriky a rajčata. Tuňáka necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na měsíčky. Sýr nastrouháme nahrubo, nebo nakrájíme na tenké plátky. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a smícháme s nachystanými surovinami. Ze zakysané smetany a jogurtu vytvoříme dresink, osolíme a opepříme ho dle chuti. Můžeme přidat čerstvé bylinky – pažitku, bazalku, kopr… Dresink přidáme do salátu a lehce zamícháme.