Arašídový pudink

Recept na výborný dezert. Ochutnejte sami, chutná výborně. Je to jednoduché, přesvědčte se a udělejte si doma arašídový pudink.

Doba přípravy 25 minut

4 – 5 pohárků pudinku

Ingredience:

  • 400 ml vody
  • 50 g sójového mléka zn. Zajíc s příchutí smetany
  • 30 g arašídového másla 
  • 50 g medu
  • 50 g hladké kukuřičné mouky

     

Dozdobení:

  • 8 – 10 polévkových lžic pohankových lupínků
  • Banán
  • Nasekané nesolené buráky

Postup:

Sójové mléko rozkvedláme v 200 ml teplé vody, přidáme arašídové máslo a opět rozkvedláme. Směs doplníme 200 ml studené vody, postupně vmícháme kukuřičnou mouku a vše důkladně rozkvedláme. Pokud se nám ve směsi tvoří hrudky, použijeme tyčový mixér. Vše dáme na plotnu, osladíme medem a při mírné teplotě postupně zahříváme, mícháme hlavně ode dna až do zhoustnutí jako když vaříme pudink.

Do pohárků si nasypeme 1 – 2 polévkové lžíce pohankových lupínků, zalijeme pudinkem a zdobíme sekanými buráky a banánem. Necháme zatuhnout, nebo jíme ještě teplé.

Věděli jste, že …

… arašídové máslo je bohatým zdrojem zdravých rostlinných nenasycených tuků?  Pro jejich vysoký obsah se sice nehodí na redukční dietu, ale jeho konzumací si doplníte také hodnotné bílkoviny, fosfor, hořčík, koenzym Q10 nebo kyselinu listovou. Pro svoji neutrální, ale přesto specifickou chuť, se hodí do sladkých i slaných pokrmů.