Indická fazolová polévka z červených fazolí 

Pokud máte rádi indickou kuchyni, nastražte uši. Tento recept na indickou polévku z červených fazolí je pro vás jako stvořený.

4 porce

Doba přípravy cca 30 minut.

Ingredience:

  • 200 g červených fazolí
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce sekaného koriandru

Postup:

Omyté fazole vložíme do 1,6 litru vroucí vody, kterou osolíme a opepříme dle své chutě a vaříme asi 20 minut, až je fazole téměř rozvařená. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli a na velmi drobné kostičky rajče. Cibuli orestujeme na oleji, až zesklovatí, a přidáme rajčata. Vše krátce opékáme a nakonec zalijeme trochou vody, aby se rajčata rozvařila. Poté směs přidáme k fazolím a pomocí mačkátka vše ještě rozmačkáme. Přidáme kurkumu a na závěr ještě nať z koriandru.