Polévka z dýně Hokkaido

Polévka, která neodmyslitelně patří k podzimu, a je oblíbená nejen u dětí. Krásná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému v sychravém podzimu chybí sluníčko.

4 porce

 

Ingredience:

  • 1 dýně Hokkaidó
  • 1 cibule
  • 1 cm mořské řasy např. wakame
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • Sójová omáčka Tamari
  • 1 polévková lžíce sezamové pasty Tahiny
  • Umeocet dle chuti
  • Dýňová semínka
  • Nať petrželky

Postup:

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kousky dýně, mořskou řasu a zalijeme vodou. Vaříme cca. 20 min. Rozmixujeme, ochutíme umeoctem, sójovou omáčkou a přidáme lžíci sezamové pasty.

Na talíři posypeme  dýňovým semínkem a petrželkou.